Odlična morska riba iz pečice.
Sestavine za orado iz pečice
- 4 manjše očiščene orade
- 4 limone
- 4 vejice rožmarina
- 4 listi lovora
- 0,5 dl belega vina
- 3 žlice oljčnega olja
- 1/2 žličke soli
Postopek
1Očiščene ribe temeljito operemo pod tekočo vodo in jih s papirnato brisačo osušimo. Notranjost rib rahlo osolimo in v vsako dodamo list lovora. Limone temeljito operemo in narežemo na ožje kolobarje. Vejice rožmarina operemo in otresemo.
2Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač prekrijemo z limoninimi kolobarji in na njih previdno položimo orade. Orade poškropimo z oljčnim oljem in na vsako orado položimo vejico rožmarina.
3Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato ribe prelijemo z vinom in pečemo še 10 minut.
4Preden jih postrežemo, odstranimo rožmarin in limone.