Ravioli z beluši in gorgonzolo

Znam svetuje

Ravioli z beluši in gorgonzolo so odlične in hitro pripravljene testenine. Beluši s svojim blagim okusom lepo dopolnijo plemenito sirno plesen in uravnotežijo jed.

Sestavine za raviole z beluši in gorgonzolo

  • 450 g zelenih beluševih vršičkov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 225 g gorgonzole
  • 175 g sladke smetane za stepanje
  • 350 g raviolov ali drugih testenin

Postopek

1Pečico segrejemo na 230 stopinj Celzija. Beluševe vršičke razporedimo po plitvem pekaču, pokapamo jih z oljčnim oljem ter začinimo s soljo in poprom. Beluše nato pečemo v pečici 10 minut, da se rahlo rjavo obarvajo. Pečene shranimo na toplem.

2V skledici zmešamo sir s smetano in mešanico začinimo s soljo in poprom.

3V velikem loncu v rahlo osoljeni vodi skuhamo raviole po navodilih z embalaže. Kuhane odcedimo in damo v večjo, segreto skledo.

4Nanje damo beluše in mešanico s sirom, nato vse skupaj dobro premešamo, da se sir stopi. Pripravljeno jed takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite