Makaroni s tremi siri – mi smo vzeli pekorino, svež, kremast sir in sir z modro plesnijo – so pravi odgovor na lakoto. Z gorčico in drobnjakom telesu pomagamo, da lažje presnavlja sire ter obenem nežno-pikantnim sirnim okusom dodamo kanček prijetne grenkobe.
Sestavine za makarone s tremi siri
- 250 g testenin, polžkov ali drugih
- 1 jajce
- 150 g svežega pekorino sira
- 1 žlica grobo zrnate gorčice
- 2 žlici svežega drobnjaka
- sol
- poper
- 600 ml bešamel omake
- 2 paradižnika
- 150 g svežega maslenega sira
- 60 g sira z modro plesnijo
Postopek
1V velikem loncu zavremo vodo, rahlo solimo in skuhamo testenine. Odcedimo jih in damo v pekač za narastek.
2Pečico segrejemo na 190 stopinj. V bešamelovo omako vmešamo jajce, nastrgan sir pekorino, gorčico, nasekljan drobnjak, sol in poper. Omako prelijemo čez makarone. Nato jo prekrijemo s plastjo paradižnika, narezanega na tanke kolobarje.
3Čez damo masleni sir in sir z modro plesnijo. Narastek položimo v pekač in ga pečemo v pečici 30 minut, da je zgornja plast lepo rjavo zapečena.