Oboลพujem torte v kozarcu! Sploh takrat, ko nimam ฤasa za sestavljanje in hlajenje “taprave” torte. Pa ลกe na izgled ni potrebno kaj preveฤ paziti, saj kozarฤki vedno izgledajo super. Sestavine v receptu so za veฤje kozarce, in ฤe uporabimo manjลกe, dobimo dvojno koliฤino. Kondenzirano mleko v receptu lahko nadomestimo s kvalitetnim kokosovim namazom.
Sestavine za Raffaello torto v kozarcu
Sestavine ustrezajo 4 kozarcem prostornine 250 ml.
Kokosov biskvit (pekaฤ velikosti 34 x 20 cm)
- 3 beljaki (velikostni razred M)
- 150 g kristalnega sladkorja
- 150 g kokosove moke
Mleฤna krema z belo ฤokolado
- 400 g sladke smetane za stepanje
- 120 g kvalitetne bele ฤokolade
- 50 g sladkanega, zgoลกฤenega kondenziranega mleka (ali kokosovega namaza)
- 20 g kokosove moke
Potrebujemo ลกe
- kokosov liker za aromo/vlaลพenje biskvita
- mandljevi listiฤi in Raffaello kroglice za dekoracijo
Postopek
Kokosov biskvit
1Peฤico segrejemo na 180ยฐC.
2Beljake stepamo in jim med stepanjem dodajamo sladkor. Stepemo v gosto in svetleฤo meringo.
3Meringi z lopatko primeลกamo kokosovo moko in maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu, ki smo ga obloลพili s papirjem za peko (dno), in peฤemo pribliลพno 15 minut.
4Peฤen biskvit nekoliko ohladimo in izreลพemo 8 krogov v ลกirini kozarca (oz. dva kroga za vsak kozarec).
5Izrezane biskvitke polagamo na mreลพo in ohladimo.
Mleฤna krema z belo ฤokolado
1Belo ฤokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali in jo ohladimo do mlaฤnega.
2Sladko smetano srednje ฤvrsto stepemo in ji med stepanjem dodamo kondenzirano mleko (ali kokosov namaz). Stepamo le ลกe toliko, da se sestavine poveลพejo.
3Kremi prilijemo ohlajeno belo ฤokolado, jo z lopatko neลพno vmeลกamo in nazadnje dodamo ลกe kokosovo moko.
Sestavljanje
1Dresirno vreฤko z veฤjim zvezdastim nastavkom napolnimo s kremo.
2V kozarce nabrizgamo nekaj kreme in jo posujemo z mandljevimi listiฤi.
3Na kremo poloลพimo po en kokosov biskvit in ga pokapamo s kokosovim likerjem.
4Postopek ลกe enkrat ponovimo (krema, mandljevi listiฤi, biskvit) in po vrhu nabrizgamo preostanek kreme.
5Posujemo z mandljevimi listiฤi in v sredino potisnemo Raffaello kroglico.

