Raffaello torta v kozarcu

Znam svetuje

Oboลพujem torte v kozarcu! Sploh takrat, ko nimam ฤasa za sestavljanje in hlajenje “taprave” torte. Pa ลกe na izgled ni potrebno kaj preveฤ paziti, saj kozarฤki vedno izgledajo super. Sestavine v receptu so za veฤje kozarce, in ฤe uporabimo manjลกe, dobimo dvojno koliฤino. Kondenzirano mleko v receptu lahko nadomestimo s kvalitetnim kokosovim namazom.

Sestavine za Raffaello torto v kozarcu

Sestavine ustrezajo 4 kozarcem prostornine 250 ml.

Kokosov biskvit (pekaฤ velikosti 34 x 20 cm)

  • 3 beljaki (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 150 g kokosove moke

Mleฤna krema z belo ฤokolado

  • 400 g sladke smetane za stepanje
  • 120 g kvalitetne bele ฤokolade
  • 50 g sladkanega, zgoลกฤenega kondenziranega mleka (ali kokosovega namaza)
  • 20 g kokosove moke

Potrebujemo ลกe

  • kokosov liker za aromo/vlaลพenje biskvita
  • mandljevi listiฤi in Raffaello kroglice za dekoracijo

Postopek

Kokosov biskvit

1Peฤico segrejemo na 180ยฐC.

2Beljake stepamo in jim med stepanjem dodajamo sladkor. Stepemo v gosto in svetleฤo meringo.

3Meringi z lopatko primeลกamo kokosovo moko in maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu, ki smo ga obloลพili s papirjem za peko (dno), in peฤemo pribliลพno 15 minut.

4Peฤen biskvit nekoliko ohladimo in izreลพemo 8 krogov v ลกirini kozarca (oz. dva kroga za vsak kozarec).

5Izrezane biskvitke polagamo na mreลพo in ohladimo.

Mleฤna krema z belo ฤokolado

1Belo ฤokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali in jo ohladimo do mlaฤnega.

2Sladko smetano srednje ฤvrsto stepemo in ji med stepanjem dodamo kondenzirano mleko (ali kokosov namaz). Stepamo le ลกe toliko, da se sestavine poveลพejo.

3Kremi prilijemo ohlajeno belo ฤokolado, jo z lopatko neลพno vmeลกamo in nazadnje dodamo ลกe kokosovo moko.

Sestavljanje

1Dresirno vreฤko z veฤjim zvezdastim nastavkom napolnimo s kremo.

2V kozarce nabrizgamo nekaj kreme in jo posujemo z mandljevimi listiฤi.

3Na kremo poloลพimo po en kokosov biskvit in ga pokapamo s kokosovim likerjem.

4Postopek ลกe enkrat ponovimo (krema, mandljevi listiฤi, biskvit) in po vrhu nabrizgamo preostanek kreme.

5Posujemo z mandljevimi listiฤi in v sredino potisnemo Raffaello kroglico.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite