Polnjeni kalamari s tuno so prijetna popestritev jedilnika, kjer se druลพita kar dva morska okusa ter se, seveda, lepo dopolnjujeta. Da tuna iz konzerve ne bi jed naredila premastno, jo odcedimo in ลกele nato zmeลกamo z ostalimi sestavinami.
Sestavine za polnjene kalamare s tuno
- 1 kg oฤiลกฤenih kalamarov
- 2 konzervi tunine
- 1 limona
- por
- 1 dl oljฤnega olja
- 120 g riลพa
- ลพlica peterลกilja
- 2 dl zelenjavne juhe
- vegeta
- sol
- poper
Postopek
1Por nareลพemo na kocke, lovke kalamarov nasekljamo na drobno, tunino odcedimo.
2Na malo oljฤnega olja prepraลพimo por in lovke kalamarov, dodamo riลพ (predhodno ga skuhamo v slani vodi in odcedimo), tunino, ลพlico sesekljanega peterลกilja, naribano lupino limone, ลพlico vegete in zaฤimbe po okusu.
3S pripravljeno zmesjo napolnimo kalamare, konce pa zapremo z zobotrebcem.
4Na 0,5 dl olja popeฤemo kalamare in jih, ko porumenijo, zalijemo z juho ter duลกimo, da se zmehฤajo.