Rolada s skutino kremo in kakijem

Znam svetuje

Pred vami je recept za preprosto, a zato nič manj slastno rolado s skutino kremo in kakiji. Če ne veste, kako bi porabili zrele kakije, je tukaj več kot odlična rešitev.

Sestavine za rolado s skutino kremo in kakijem

Kakijev nadev

  • 300 g očiščenega, zrelega kakija (2-3 kakiji)
  • 30 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 35 g kristalnega sladkorja oz. po okusu
  • 4,5 lističa želatine (štiri lističi in pol)

Biskvit

  • 5 jajc (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 130 g gladke moke

Skutin nadev

  • 150 g polnomastne skute
  • 150 g sira mascarpone
  • 45 g sladkorja v prahu oz. po okusu
  • kanček vaniljeve arome

Premaz in dekoracija

  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • sladkor v prahu po okusu
  • lešnikov krokant ali praženi drobljeni lešniki

Postopek

Kakijev nadev

1Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

2Očiščene kakije zmeljemo s paličnim mešalnikom. Pireju dodamo pomarančni sok in sladkor ter dobro premešamo.

3Na srednji temperaturi z občasnim mešanjem pire segrejemo, nato ga odstavimo in v njem raztopimo ožete lističe želatine. Ohladimo.

Biskvit

1Pečico segrejemo na 200° C. Potrebovali bomo gospodinjski pekač iz pečice.

2Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut.

3Moko presejemo na jajčno maso in jo nežno vmešamo z lopatko.

4Biskvitno maso enakomerno premažemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo 7 minut.

5Pečen biskvit z zgornjo stranjo navzdol položimo na čisto kuhinjsko krpo, previdno odlepimo papir za peko in zvijemo v rolado, vendar ne prečvrsto. Ohladimo.

Skutin nadev

1Skuto in sir mascarpone gladko zmešamo z ročnim mešalnikom.

2Dodamo sladkor in vaniljevo aromo ter dobro premešamo.

Premaz in dekoracija

1Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu.

Sestavljanje rolade

1Ohlajen kakijev nadev z metlico razmešamo.

2Biskvit nežno odvijemo in ga enakomerno premažemo s kakijevim nadevom.

3Z žlico po kakijevem nadevu razporedimo skutin nadev in ga s pomočjo paletnega noža enakomerno namažemo približno do polovice biskvita.

4S pomočjo kuhinjske krpe nadevan biskvit tesno zvijemo v rolado.

5Rolado tesno ovijemo v plastično živilsko folijo in damo za vsaj 4 ure v hladilnik.

6Ohlajeno rolado premažemo s stepeno smetano in posujemo z lešnikovim krokantom ali praženimi lešniki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite