Ruske palačinke – sirniki

Znam svetuje

Tudi ruske palačinke poznamo, pravimo jim tudi sirniki. Najbolje je, da maso pripravimo dan prej. Zjutraj nam je že na voljo, pa tudi palačinke bodo bolj rahle.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 50g pšeničnega zdroba
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 žlice olja
  • 500g skute (nepasirane)
  • ščep soli
  • 30g sladkorja
  • moka za posip

1Skuto najprej dobro ožamemo. Najbolje, da si pomagamo z gazo in dobro odstranimo odvečno tekočino. Skuti dodamo pšenični zdrob, sol, sladkor, vaniljev sladkor ter jajce. Vse skupaj dobro zmešamo in vsaj za pol ure postavimo v hladilnik, še bolje pa čez noč.

2Iz mase oblikujemo kroglice in jih pomokamo. Z rokami jih sploščimo in dobili bomo debel kolut.

3V ponvi segrejemo olje in vanj zložimo kolute. Na zmernem ognju jih pečemo 4 minute, nato obrnemo, pokrijemo in pečemo še 3 minute. Pečene odlagamo na papirnate brisačke in jih nato postrežemo s poljubno prilogo (sadje, med, marmelada, sladoled …).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite