Tudi ruske palačinke poznamo, pravimo jim tudi sirniki. Najbolje je, da maso pripravimo dan prej. Zjutraj nam je že na voljo, pa tudi palačinke bodo bolj rahle.
Sestavine
- 1 jajce
- 50g pšeničnega zdroba
- 1 vaniljev sladkor
- 3 žlice olja
- 500g skute (nepasirane)
- ščep soli
- 30g sladkorja
- moka za posip
1Skuto najprej dobro ožamemo. Najbolje, da si pomagamo z gazo in dobro odstranimo odvečno tekočino. Skuti dodamo pšenični zdrob, sol, sladkor, vaniljev sladkor ter jajce. Vse skupaj dobro zmešamo in vsaj za pol ure postavimo v hladilnik, še bolje pa čez noč.
2Iz mase oblikujemo kroglice in jih pomokamo. Z rokami jih sploščimo in dobili bomo debel kolut.
3V ponvi segrejemo olje in vanj zložimo kolute. Na zmernem ognju jih pečemo 4 minute, nato obrnemo, pokrijemo in pečemo še 3 minute. Pečene odlagamo na papirnate brisačke in jih nato postrežemo s poljubno prilogo (sadje, med, marmelada, sladoled …).