Domač čokolino je izbira za tiste, ki ne marate raznih ojačevalcev in drugih sestavin. Ta kaša, ki smo jo verjetno jedli vsi, je enostavna za pripravo in upamo si trditi, da boljša od originala, saj jo lahko naredimo čisto po svoje. Za približno 4-5 porcij potrebujemo:
Sestavine
- 50g ovsenih kosmičev (mletih)
- 70g čokolade v prahu
- 250g pirinega zdroba
- žlica medu ali agavinega sirupa (namesto sladkorja)
Postopek
1Vse suhe sestavine zmešamo in zapremo v posodo.
2Ko želimo kašo uživati, segrejemo približno 3dcl mleka (lahko je tudi rastlinsko). Vmešamo 3-4 žlice kaše in mešamo. Ko zavre, odstavimo in malce pustimo stati, da vse skupaj postane bolj gosto.
3Vmešamo med ali agavin sirup, da se raztopi.
4Po želji na koncu posujemo s cimetom, kokosovo moko, kakavom, koščki čokolade, sadjem …