Vloženi pečeni češnjevi paradižniki

Znam svetuje

Da bo slajša zima.

Sestavine

  • 40 češnjevih paradižnikov
  • 5 strokov česna
  • sol
  • 1 dl domačega oljčnega olja

Priprava

1Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 100 °C.

2Paradižnike razpolovimo, zložimo na pekač in potresemo z drobno nasekljanim česnom. Polovico oljčnega olja zmešamo z žličko soli in prelijemo po paradižnikih. Pečemo eno uro, toliko časa, da se zmehčajo in malo zapečejo.

3Še vroče zložimo v čiste kozarčke in prelijemo z oljčnim oljem.

Nasvet

4Te paradižnike uporabimo lahko v vseh omakah za testenine, obloženih kruhkih, picah, solatah in podobno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite