Krompirjevi svaljki s kislo smetano

Znam svetuje

Mehki, sladki, masleni svaljki, ki jih lahko jemo same ali s sadno omako, recimo ฤeลพano.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 300 g ostre moke
  • 2 jajci
  • 80 g kisle smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • lupinica ene neลกkropljene limone
  • 50 g sladkorja
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 50 g masla
  • 2 ลพlici drobtinic

Postopek

1Najprej damo kuhati krompir v olupku, zberite manjลกi krompir pribliลพno enake velikosti. Da ne popoka, ga malo osolimo  Kuhan krompir  olupimo, malo ohladimo in pretlaฤimo.

2Na sredini naredimo jamico, damo notri jajci, kislo smetano, posujemo z ostro moko, posolimo, dodamo sladkor in vaniljev sladkor, limonino lupinico in na hitro zgnetemo testo. Najbolje, da je krompir ลกe mlaฤen. ฤŒe se testo preveฤ lepi (odvisno od krompirja), dodajamo ลกe malo moke. Vendar, dlje kot mesimo, bolj se bo testo lepilo. Naredimo svaljek, ga nareลพemo na manjลกe kolobarฤke, med dlanmi oblikujemo svaljke in zlagamo na desko.

3Svaljke damo v rahlo osoljen krop in kuhamo, dokler ne priplavajo na vrh. S penovko jih poberemo iz vode.

4V veฤji ponvi segrejemo maslo, v njem malo popraลพimo drobtinice. Kuhane svaljke splaknemo z mrzlo vodo in jih stresemo na ponev. Pocvremo jih na drobtinicah in takoj postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite