Ostrige v šampanjski omaki

Znam svetuje

Ostrige v šampanjski omaki s šalotko in rumenjaki – je lahko še kaj boljšega?

Sestavine

  • 24 ostrig
  • 180 g masla
  • 375 ml šampanjca ali drugega suhega penečega vina
  • 4 šalotke
  • 4 rumenjaki
  • sol
  • poper
  • limonin sok

Postopek

1Ostrige odpremo in jih skupaj s tekočino damo v posodo. Lupine očistimo in jih damo na krožnik, spodaj pa sol na debelo, da se lupine ne prevrnejo. Meso školjk odcedimo in jih vrnemo nazaj v lupine.

2Za omako segrejemo maslo, poberemo peno iz njega in ga ohladimo do mlačnega. Šampanjec (60 ml ga pustimo za pozneje) premešamo skupaj s drobno sesekljano šalotko in vremo, dokler ne ostane samo 2-3 žlice tekočine. Malo ohladimo in vtepemo rumenjake ter tekočino ostrig. Mešamo 4 minute, da omaka postane penasta.

3Kozico odstavimo s štedilnika in postopoma vmešamo toplo maslo.

4Omako začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom.

5Segrejemo žar. Malo pred serviranjem prilijemo v omako ostanek šampanjca in prelijemo ostrige. Gratiniramo jih 3-5 minut in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite