Ocvrtki s camembert sirom

Znam svetuje

Za vse ljubitelje sira so tukaj ocvrtki s camembert sirom.

Sestavine

  • 500 g camembert sira
  • 3 rumenjaki
  • ลพlica dijonske gorฤice
  • sol
  • ลพliฤka kajenskega popra
  • muลกkatni oreลกฤek

Za beลกamel

  • 60 g masla
  • 60 g moke
  • 500 ml mleka
  • sol
  • poper

Postopek

1Pekaฤ premaลพemo z maslom. Siru odreลพemo trdo skorjo in ga grobo sesekljamo.

2Naredimo beลกamelno omako ter dodamo sir in rumenjake. Med stalnim meลกanjem segrevamo omako 2 minuti. Ne sme zavreti, le naj postane gosta in gladka.

3Kozico odstranimo iz ognja, dodamo kajenski poper, muลกkat in gorฤico. Posolimo in popopramo. Meลกanico damo v pekaฤ in v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi.

4Pekaฤ na hitro segrejemo, da odstopi od stranic. Sirovo zmes zvrnemo na pomokano povrลกino in nareลพemo na palฤke, velike pribliลพno 2×6 cm. Te paniramo z moko, jajci in drobtinami.

5Olje segrejemo in cvremo palฤke 1-2 minuti do zlate barve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite