Francoska čebulna juha

Znam svetuje

Francoska čebulna juha z belim kruhom in parmezanom je juha, ki ogreje dušo in telo.

Sestavine

  • 60 g masla
  • 1 kg rumene čebule
  • 1,25 l telečje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • srednje velik beli kruh
  • 175 g parmezana
  • 30 g masla sobne temperature (za konec)

Postopek

1V loncu segrejemo 60 g masla in prepražimo čebulo, ki jo narežemo na tanke rezine. Čebulo dušimo 15-20 minut, da postane lepo rjava. Dodamo osnovo, sol in poper. Juho pustimo kuhati še 15 minut. Po potrebi jo še solimo in popramo.

2Segrejemo pečico na 150 stopinj in popečemo kruh, da se posuši in rahlo obarva rjavo. To traja približno 15 minut. Juho pogrejemo.

3V vsako skodelico, ki jo prej pogrejemo, damo 2-3 rezine popečenega kruha. Zalijemo z vročo juho. Potresemo s parmezanom in potresemo še maslo. Pečemo do zlato-rjavega. Takoj ponudimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite