Odlični piškoti z imenom išlerji so svetovno znani piškoti, ki jih načeloma pečemo okoli praznikov. Nič pa ni narobe, če jih pečemo skozi vse leto.
Sestavine
- 300 g moke
- 3 jajca
- 1,5 dl olja
- 1 vaniljev sladkor
- 30 g sladkorja v prahu
- 1 pecilni prašek
- marmelada ali čokoladni namaz
- 50 g masla
- 100 g čokolade
Postopek
1Jajca, olje, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Nato dodamo presejano moko in pecilni prašek, da dobimo gladko zmes.
2Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečak obložimo s peki papirjem. Z žličko oblikujemo išlerje.
3Pečemo 10 minut pri 180 stopinjah. Ko so pečeni, po dva zlepimo skupaj z marmelado ali čokoladno kremo.
4Za čokoladni obliv stopimo nad soparo maslo in čokolado. V obliv pomočimo polovico piškota.