Se sprašujete kako porabiti bučke? Bučkini polpeti s sirom so odlična rešitev. Če jih naredimo v pečici ne potrebujemo niti kapljice olja.
Sestavine za bučkine polpete s sirom iz pečice
- 2 srednji bučki
- 2 jajci
- 50 – 60 g drobtin
- 100 g naribanega sira
- sol
- poper
Postopek
1Bučke operemo, naribamo in posolimo. Dobro jih premešamo in pustimo stati približno pol ure, da izpustijo vodo. Če so bučke velike, jim odstranimo sredino oziroma semena in jih nato naribamo.
2Bučke, ki so izpustile vodo, dobro ožamemo in odcedimo. Dodamo jajca, malo popra in drobtine in dobro premešamo.
3Če je masa preveč mokra, dodamo še malo drobtin, lahko tudi moke. V maso dodamo sir in premešamo.
4Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija, medtem pa pripravimo pekač. Obložimo ga s peki papirjem.
5Z mokrimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na papir.
6Polpete pečemo 30 – 35 minut. Malo pred koncem lahko na vsak polpet dodamo še malo sira in pustimo, da se raztopi.