Kombinacija mesa z zelenjavo, ki vas bo presenetila s tako različnimi okusi, da vam bo narisala nasmeh od vsega dobrega 🙂
Sestavine
- 2 puranja zrezka
- 1/2 srednje velike glave rdečega zelja
- 2 srednje velika sladka krompirja
- šop belušev
- 3 beli šampinjoni
- 2 paradižnika
- zelena solata
- kozji jogurt
- mleti česen
- jabolčni kis
- oljčno olje
- sol
- poper
- timijan
Postopek
1Vso zelenjavo dobro operemo in osušimo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Te položimo v pomaščen pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Solimo, popopramo, dodamo timijan, dobro premešamo in pečemo 30 minut na 180 stopinjah Celzija.
2Vmes narežemo in popečemo šampinjone, narežemo zelje, solato in paradižnik. Beluše narežemo na manjše kose, jih popečemo in pokuhamo.
3Preliv naredimo iz kozjega jogurta, v katerega vmešamo česen, kis in sol. Na ponvi popečemo puranje trakce, ki jih posolimo in popopramo.
4Na koncu vse lično zložimo v veliko skledo in prelijemo s slastnim prelivom. Dober tek!