Česnov kruh

Znam svetuje

Za česnov kruh je najbolje, če uporabite kruh, ki vam je ostal od prejšnjega dne in se že suši. Potrebujete samo še maslo, česen ter sveže in suhe začimbe po želji.

Sestavine

  • 1 kg starega kruha
  • 80 g masla
  • 3 stroki česna
  • 1 šopek peteršilja
  • koper, bazilika, rožmarin
  • 2 ščepca soli
  • 1/2 žličke česna v prahu

Postopek

1Maslo segrejte na sobno temperaturo. V posodici ga premešajte, da bo kremasto, zatem dodajte stisnjen česen ali suh česen ter na drobno nasekljane začimbe. Dobro premešajte.

2Kruh, ki ga nameravate uporabiti, narežite na rezine ali pa ga uporabite nerazrezanega, če je to, na primer, francoska štruca. Če ga ne boste razrezali, ga vseeno večkrat zarežite do polovice, saj boste tja dali zeliščno maslo. Pred pečenjem kruh premažite še z raztopljenim maslom, kar mu bo dalo hrustljavo skorjico.

3Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Kruh dajte v primerno posodo za pečenje in ga pecite 20-30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite