Indijo si lahko pričaramo tudi na domačem krožniku.
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa (file)
- limeta
- 6 nageljnovih žbic
- poper (zrna)
- cimet
- lovor
- mandlji (lističi)
- žlička kumine
- 1/2 žličke kurkume
- 2 srednji čebuli
- 2 žlički česnove paste
- 100 g indijskih oreščkov
- paradižnikova mezga
- jušna kocka
- sol
Postopek
1Preden začnemo zares kuhati, naredimo marinado za meso. Marinada je iz soli in limetinega soka. Meso v marinadi pustimo eno uro.
2V tem času pripravimo drugo marinado, ki je iz nageljnovih žbic, poprovih zrn, cimeta, lovora in mandljev. Vse skupaj prepražimo, da malce porjavi. Zmes ohladimo in zmeljemo in dodamo kurkumo, kumino in malce vode. Dobro namažemo meso in ga mariniramo še eno uro.
3Po mariniranju, na olju prepražimo čebulo, da prijetno zadiši in dodamo česnovo pasto, ki jo pražimo 2-3 minute. Dodamo meso in ga z vseh strani enakomerno popečemo. Dodamo paradižnikovo mezgo, jušno kocko in marinado, ki je ostala. Prelijemo z vodo, da prekrije piščanca in kuhamo toliko časa, da se polovico omake pokuha in izpari.
4Jed lahko kombiniramo s prilogami (krompir, riž, kruh) ali pa jo postrežemo samostojno.