Mangova panna cotta

Znam svetuje

Da se malo posladkamo …

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 600 ml sladke smetane
  • vrečka lističev želatine
  • svež mango
  • sladkor (po okusu)

Postopek

1Želatino namočimo za približno deset minut v hladno vodo. Medtem sladko smetano in sladkor zmešamo skupaj in nekaj trenutkov segrevamo na štedilniku na nizkem ognju – cilj je, da se sladkor raztopi.

2Po desetih minutah želatino ožamemo in vmešamo v smetano tako, da se želatina povsem razpusti. Strjenko nato vlijemo v kozarce – najboljši so nizki – in po želji dekoriramo. Kozarce nato pokrijemo s prozorno folijo, da se na strjenki ne naredi skorja.

3Nato kozarce vsaj za nekaj ur postavimo v hladilnik. Še najboljše je, če lahko strjenka počiva na hladnem čez noč.

4Preden sladico serviramo, naredimo še pire iz manga. Mango olupimo in ločimo meso od koščice. Meso zmiksamo v blenderju do gladkega. Če bi res radi gladek pire, ga lahko spustimo tudi skozi cedilo. Po okusu lahko pire posladkate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite