Ocvrti svinjski kotleti

Znam svetuje

Ko želimo združiti preprostost priprave s pravljico okusov, so ocvrti svinjski kotleti prava izbira.

Te sočne poslastice, ki jih lahko tudi poimenujemo panirani svinjski zrezki, predstavljajo pravo gurmansko doživetje, ki ga lahko kar mimogrede pripravite in se pustite razvajati s popolnim okusom hrustljavega zunanjega sloja in sočnega mesa.

Sestavine za ocvrte svinjske kotlete

  • 4 svinjski kotleti
  • 250 ml pinjenca
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 1 žlička nasekljanega timijana
  • 1 žlička gorčice
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 2 jajci
  • 80 g moke
  • 100 g drobtinic
  • 1/2 l olja za cvrtje

Postopek

1Najprej pripravimo marinado iz pinjenca, česna, timijana, gorčice, soli in popra. Vanjo potopimo zrezke, pokrijemo in pustimo marinirati vsaj 4 ure, lahko tudi dlje.

2Na krožniku razžvrkljamo jajci, ju malo posolimo, na drugi krožnik stresemo moko in na tretjega še drobtinice.

3V široki ponvi segrejemo olje na približno 175°C.

4Zrezke vzamemo iz marinade, s kuhinjsko brisačko jih osušimo, najprej na obeh straneh pomokamo, nato potopimo v jajce in nazadnje obdamo z drobtinicami.

5Cvremo 4-5 minut na vsaki strani, da se lepo zlato rumeno zapečejo. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.

6Postrežemo s skledo sveže solate in limoninimi krhlji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite