Špageti s tunino in peteršiljem

Znam svetuje

Preprosta topla jed, ki jo je večkrat jedel marsikateri študent in študentka. Špageti s tunino so pač klasika. Pa obudimo spomine.

Sestavine

  • 500 g špagetov
  • 25 g masla

Omaka

  • 200 g tunine iz pločevinke (odcejene)
  • 250 ml oljčnega olja
  • pest peteršilja
  • sol

Postopek

1V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo. V njej skuhamo špagete, da ostanejo al dente. Odcedimo jih in stresemo nazaj v lonec. Dodamo maslo in ga dobro premešamo s testeninami. Ohranimo jih tople.

2Z vilicamo razkosamo tunino na majhne koščke in jo skupaj z oljčnim oljem ter peteršiljem zmešamo v posodi. Začinimo s soljo.

3Omako potresemo čez špagete in na hitro premešamo z vilicami. Postrežemo še toplo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite