Vse, kar potrebujemo, so losos, malo masla, zelišča, sol, črni poper in limonin sok. To je gotovo eden najlažjih in seveda najboljših receptov za losos, kar sem jih poskusila. Pa še kosilo je pripravljeno v dvajsetih minutah.
Sestavine
- 600 g fileja lososa, narezanega na 4 kose
- 4 žlice stopljenega masla
- 4 stroki nasekljanega česna
- 2 žlici nasekljanih svežih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak …)
- 2 žlici limoninega soka
- 1/4 žličke soli
- 1/4 žličke črnega popra
- ščepec kajenskega popra, če imate radi bolj pekoče
- limonini krhlji
Postopek
1Pečico segrejmo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peki papirjem.
2Stopljeno maslo, česen, zelišča, sol, kajenski poper (če ga uporabljate), limonin sok in črni poper dobro premešamo, da dobimo gosto pasto.
3Lososa razporedimo na pekač. Vsak kos po vrhu in ob straneh namažemo s česnovo pasto.
4Pečemo petnajst minut. Postrežemo še toplo in z limoninimi krhlji.