Pecivo s pudingom in karamelo

Znam svetuje

Odliฤno pecivo, za katerega ne potrebujete posebnih znanj, le malo volje in ฤasa. Rezultat pa je vrhunska sladica.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 1/2 pecilnega praลกka
  • 6 dcl mleka
  • 6 dcl olja
  • 1 ลพlica limoninega soka
  • nekaj zrn soli

Puding

  • 1 l mleka
  • 3 vreฤke vaniljevega pudinga
  • 1 ลพliฤka vaniljeve arome
  • 3 ลพlice sladkorja

Karamela

  • 80 g sladkorja
  • 150 ml sladke smetane
  • 100 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Rumenjake loฤimo od beljakov. Iz beljakov, ki smo jim dodali ลพlico limoninega soka in malo soli, stepemo trd sneg. Rumenjake penasto vmeลกamo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomeลกali s pecilnim praลกkom, ter dobro premeลกamo, najbolje z elektriฤnim meลกalcem. Beljake narahlo vmeลกamo v testo.

2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC, pekaฤ, premera 25×30 cm, dobro namastimo z maslom in popraลกimo z moko. Testo vlijemo v pekaฤ in nekajkrat z njim potolฤemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurฤkov. Peฤemo 25-30 minut, ฤe se po vrhu preveฤ peฤe, pokrijte z peki papirjem. Peฤenega vzamemo iz peฤice in ohladimo.

3V manjลกi posodi gladko zmeลกamo sladkor, puding in deciliter mleka. Preostalemu mleku dodamo vaniljevo esenco in ga zavremo. Ko mleko zavre, ga odstavimo s kuhalnika in poฤasi vmeลกamo pudingovo zmes. Ponovno pristavimo na ลกtedilnik in ob stalnem meลกanju kuhamo toliko ฤasa, da se puding zgosti.

4ล e vroฤega enakomerno razporedimo na ohlajen biskvit in za 2 uri postavimo v hladilnik, da se puding popolnoma ohladi in strdi.

5Pripravimo ลกe karamelo. Sladkor in vaniljev sladkor damo v kozico in topimo toliko ฤasa, da dobi lepo karamelno barvo. Sladkorja ne meลกamo. Smetano segrejemo do 80ยฐC (ko se na vrhu zaฤne delati skorjica), zlijemo ฤez stopljeni sladkor in kuhamo toliko ฤasa, da se vse skupaj poveลพe in zgosti. Prelijemo v posodico, dodamo maslo in ลกฤepec soli, premeลกamo in pustimo, da se malo ohladi.

6Hladno, ampak ลกe tekoฤo prelijemo ฤez puding.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite