Torta Mojca

Znam svetuje

Torta je dobila ime po Mojci. Mojca pa zelo dobro naredi torto po naslednjem receptu.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 30 dag sladkorja
  • 30 dag moke
  • 1 pecilni praček
  • 1 dl vode
  • 1 dl olja

Nadev

  • 2 sladki smetani
  • sveže sadje

Dekoracija

  • 1 vrečka marshmallow penic
  • vsaj 500 g mletega sladkorja
  • jedilne barve

Postopek

1Zmešamo rumenjake in sladkor, dodamo vodo in olje. Nato še moko s pecilnim praškom in na koncu nežno vmešamo sneg iz beljakov. Biskvit pečemo v okroglem modelu premera 24 cm na 180°C približno 30-35 minut, odvisno od pečice.

2Za nadev potrebujemo nekaj svežega sadja in stepeno sladko smetano, lahko se uporabimo tudi predpripravljen nadev za torte iz trgovine, kjer se lahko izbira med več okusi.

3Penice zmehčamo v mikrovalovni pečici (ker malo narastejo, predlagamo uporabo večje posode), nato pa počasi dodajamo sladkor s kuhalnico. Ko se mešanica neha lepiti, testo pregnetemo, da postane podobno plastelinu. Nato ga zavijemo v folijo in pustimo ležati vsaj 24 ur v omari – ne v hladilniku.

4Preden pričnemo z oblikovanjem, predlagamo nekaj sekundno uporabo mikrovalovne pečice, ki malo zmehča zmes. Mizo potrosimo s precejšnjo količino sladkorja v prahu, zmesi dodamo želeno barvo ter dobro pregnetemo, da bo barva ustrezala naši zamisli in razvaljajte do debeline 3 mm.

5Preden dekoracijo preložite na torto, jo premažite s stepeno sladko smetano v tankem sloju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite