Mlečna rezina

Znam svetuje

Rezina, ki bo navdušila predvsem naše najmlajše, saj spominja na dobro znano sladico.

Sestavine

Za testo

  • 150 g mehke bele moke
  • 30 g grenkega kakava v prahu
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 6 jajc
  • 1/4 žličke soli
  • 1 žlička limoninega soka

Nadev

  • 180 g kondenziranega mleka
  • 20 g tekočega medu
  • 350 ml smetane za stepanje
  • 4 liste želatine
  • 1/2 žličke vaniljeve paste

Postopek

1Postopek nam bo vzel malo več časa, saj mora nadev malo počivati v hladilniku. Zato najprej pripravimo nadev.

2Liste želatine za 10 minut namočimo v hladni vodi. V skledi zmešamo kondenziramo mleko, med in vaniljevo pasto.

350 ml smetane segrejemo (ne do vretja) v manjši posodi in v njej stopimo lističe želatine – pazimo, da so popolnoma stopljeni. Prilijemo h kondenziranemu mleku in dobro premešamo. Preostalo smetano čvrsto stepemo in jo z lopatko nežno vmešamo v nadev. Pokrijemo in postavimo v hladilnik.

4Naredimo še biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake skupaj s sladkorjem in soljo penasto stepemo. V drugi skledi iz beljakov, ki smo jim dodali žličko limoninega soka, stepemo čvrst sneg.

5Pečico predgrejemo na 200°C. Moko s kakavom presejemo na jajčno zmes in premešamo. Na koncu previdno primešamo še sneg.

6Pekač velikosti 30×40 cm obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo maso. Pečemo približno 10 minut.

7Pečenega vzamemo iz pečice in ga previdno prevrnemo na prt ali kar peki papir, ki ga rahlo potresemo s sladkorjem. Zgornji peki papir previdno odstranimo – lažje nam bo, če ga rahlo navlažimo.

8Biskvit pokrijemo z drugim kosom papirja in pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega prerežemo na polovico. Na eno čim bolj enakomerno namažemo kremo, ki se je medtem že malo strdila in pokrijemo z drugo polovico. Rahlo pritisnemo, da se nadev lepo razporedi in postavimo še za eno uro v hladilnik.

9Narežemo na poljubno velike kose ter okrasimo s svežimi borovnicami ali kakšnim drugim sadjem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite