Testenine v solati

Znam svetuje

Sočne hladne testenine, ki jih lahko zraven mesa ponudimo na piknikih ali pa v hladilni torbi odnesemo na plažo, da ne bomo vedno jedli samo sendvičev.

Sestavine

  • 300 g testenin – metuljčkov (farfalle)
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 večja kumara
  • 350 g češnjevega paradižnika
  • 2 tuni v oljčnem olju
  • 3 mozarelle
  • parmezan
  • pest zelenih oljk
  • pest črnih oljk
  • sveža bazilika
  • sveža rukola
  • 1 kisla smetana
  • 2 žlici majoneze
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Testenine kuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Kuhane stresemo na pekač, jih malo namažemo z oljem in pustimo, da se ohladijo. Če se nam mudi, jih lahko ohladimo pod tekočo hladno vodo.

2Paprike, kumaro in mozzarello narežemo na koščke, paradižnike prerežemo na polovico. Baziliko natrgamo na manjše koščke in rukolo narežemo. Vse sestavine skupaj z ohlajenimi testeninami damo v skledo.

3Tuni odcedimo malo tekočine in jo damo v skledo k ostalim sestavinam. Dodamo še oljke, kislo smetano, majonezo, sol in poper po okusu ter vse skupaj dobro premešamo.

4Na vrh damo na lističe narezan parmezan, na hitro premešamo in postrežemo. Solato lahko pripravimo tudi 1 dan prej in jo hranimo v hladilniku v zaprti plastični škatli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite