Pečene hruške z orehi in medom

Znam svetuje

Hruške v kombinaciji z orehi in medom. Božansko.

Sestavine

  • 3 velike zrele hruške
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 2 žlici medu
  • 2 pesti grobo sesekljanih orehov

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške operemo, obrišemo do suhega in razpolovimo po dolgem. S pomočjo čajne žličke vsaki polovici previdno odstranimo notranji del (pečke).

2Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj razporedimo polovice hrušk tako, da je prerezana stran obrnjena navzgor. Cimet položimo v malo cedilo in nato z njegovo pomočjo enakomerno potresemo cimet po hruškah. Izdolbene dele hruške napolnimo s sesekljanimi orehi in te nato prelijemo z medom. Načeloma zadošča pol žlice medu za vsako polovico.

3Nato potisnemo pekač v pečico za 30 minut. V tem času se bodo hruške zmehčale in lepo zapekle po vrhu.

4Postrežemo jih lahko tople ali hladne. K toplim se odlično prileže sladoled.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite