Vloženi jajčevci v oljčnem olju

Znam svetuje

Za bolj slastno zimo.

Sestavine

  • 8 srednje velikih jajčevcev
  • 3 jušne žlice soli
  • 1 liter sončničnega olja
  • 1 liter oljčnega olja
  • koriandrova semena – opcijsko
  • gorčična semena – opcijsko

Postopek

1Jajčevce operemo, nato pa jih razrežemo na 5 mm debele kolobarje. Naj bodo res tako debeli, sicer se lahko zgodi, da ne bodo spustili tekočine ali boste imeli težave pri cvrtju.

2Kolobarje posolimo (pazimo, da posolimo res vse!) in jih zložimo drugega vrh drugega na več kupčkov. Obtežimo jih s pladnjem, na katerega smo dali skledo z vodo. Tako bodo namreč spustili črno grenko tekočino, ki jo potem po več urah obtežitve odlijemo stran.

3Kolobarje nato ocvremo v sončničnem olju, odcedimo in zložimo v kozarce. Zraven lahko damo nekaj koriandrovih in gorčičnih semen. Ko so kozarci polni, jih zalijemo z oljčnim oljem in dobro zapremo.

4Jajčevci na ta način so odlični za hitro pripravo jedi, recimo, lahko skuhamo priljubljene testenine ali riž. Jajčevce iz kozarca razrežemo na trakove, zmešamo s testeninami (ali kuhanim rižem), začinimo z baziliko ali origanom in uživamo! Še boljši so v sendviču, ki smo ga namazali s kakšnim namazom ali skuto.

5Olje, ki ostane, lahko uporabimo za pripravo solate ali drugih jedi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite