Marmeladni žepki

Znam svetuje

Piškoti za vsako priložnost.

Sestavine

  • 500 g mehke bele moke
  • 250 g zmehčanega masla
  • 180 g kisle smetane
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g goste (najbolje domače) marelične marmelade (seveda lahko uporabimo katerokoli drugo)
  • 100 sladkorja v prahu za posip

Priprava

1Moko presejemo s pecilnim praškom v večjo skledo, maslo narežemo na lističe, dodamo še vanilijev sladkor in kislo smetano in zgnetemo gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za dve uri v hladilnik.

2Na pomokani površini ga razvaljamo na približno 3 mm debelo in z modelčkom izrežemo kroge. Če nimamo modelčka pravšnje velikosti, si pomagamo s kozarcem. Na eno polovico kroga damo žličko marelične marmelade, drugo polovico pa prepognemo čez in dobro pritisnemo z vilicami, da ne bo marmelada med peko uhajala in žepkov.

3Pečico predogrejemo na 180 °C, pladenj obložimo s peki papirjem in narejene žepke polagamo na pladenj. Ne preblizu, ker bodo malo narasli. Pečemo približno 15 minut, toliko časa, da se rahlo obarvajo.

4Pečene posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite