Malinovi mafini

Znam svetuje

Ti malinovi mafini so ravno prav kisli, slastni in povrhu še hitro narejeni. Maline, s katerimi jih osvežimo, so lahko sveže ali odmrznjene toliko, da so še malo čvrste.

Sestavine za malinove mafine

  • 375 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 220 g sladkorja
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 1 jajce
  • 125 ml mleka
  • 1 žlička ekstrakta vanilje
  • 300 g malin

Postopek

1Za začetek maline z občutkom operemo in posušimo. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija, pekač za mafine pa obložimo s papirčki, modelčke pa namastimo in posujemo z moko. Višek moke iztresemo.

2Najprej zmešamo vse suhe sestavine. Moko in pecilni prašek presejemo, primešamo tudi sladkor. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilje. Zatem mokre prilijemo k suhim in vse gladko umešamo.

3V testo nežno vmešamo maline in z maso nadevamo modelčke. Če želimo, lahko vsak mafin pred pečenjem potresemo z žličko sladkorja. Po koncu pečenja bo iz tega nastala hrustljava skorjica. Po 30 minutah so mafini pečeni – lepi so, četudi jih ne okrasimo, a to je stvar lastnega okusa. Naj vam teknejo!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite