Rečemo jim tudi kapesante in so izjemno priljubljena predjed. Njihovo okusno in nežno meso še poudarimo z dobrim, domačim oljčnim oljem in limono.
Sestavine
- 8 pokrovač
- 100 g krušnih drobtinic
- 1 neškropljena limona
- 1 žlica svežega, nasekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
- 3 žlice oljčnega olja
- sol po okusu
Postopek
1Najbolje je, da kupimo že očiščene pokrovače, saj jih lahko pri odpiranju poškodujemo. Speremo jih pod hladno vodo.
2V posodi zmešamo drobtinice, nasekljan česen in peteršilj, dve žlici oljčnega olja in ščepec soli in popra.
3Mešanico porazdelimo po pokrovačah, prelijemo z nekaj kapljicami olja in potresemo z naribano limonino lupinico.
4Pečico segrejemo na 200°C in pokrovače pečemo 12-14 minut. Postrežemo še vroče s krhljem limone.