Mlinci

Znam svetuje

Odlični mlinci, ki ne smejo manjkati za Martinovo kosilo, odlični pa so tudi ostale dni v letu.

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 5 rumenjakov
  • 4 dl vode
  • 1 dl mleka
  • sol

Priprava

1V skledi zmešamo moko, rumenjake, vodo in mleko. Nato zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na manjše kose. Te na pomokani površini tanko razvaljamo. Pečico segrejemo na 180°C.

2Nato pripravimo pekač: obložimo ga s papirjem za peko, nanj pa zložimo razvaljane krpice testa. Pečemo jih toliko časa, da mlinci porumenijo in dobijo mehurčke.

3Pečene mlince ohladimo in razlomimo v skledo. Prelijemo jih z vročo vodo ali še bolje z juho. Preden mlince postrežemo, odlijemo odvečno tekočino.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite