Za vse, ki obožujete čokolado, so tile čokoladni tartufi kot naročeni. Zelo enostavni so za pripravo, brbončice pa kar ploskajo od polnega, čokoladnega okusa, medtem ko se nam tartufi kar topijo v ustih.
Dobrodošli v čarobnem svetu čokoladnih tartufov, kjer se srečata razkošje okusa in prefinjenost sladke umetnosti. Naši čokoladni tartufi so več kot le sladki grižljaji – so izraz čistega užitka in ljubezni do čokolade. S prefinjeno kombinacijo najkakovostnejših sestavin in skrbnim ročnim oblikovanjem smo ustvarili okusno razvajanje za vaše brbončice.
Vsak čokoladni tartuf je edinstvena mojstrovina, ki združuje nežno stopljeno čokolado z aromatičnimi dodatki, ustvarjajoč popolno harmonijo okusov. S prefinjenimi plasti in bogatimi teksturami bodo naši čokoladni tartufi vaše čute popeljali na nepozabno gastronomsko potovanje.
Pridružite se nam in dovolite, da vas popeljemo skozi čokoladni raj, kjer vsak grižljaj pomeni praznovanje sladkih trenutkov. S čokoladnimi tartufi iz naše ustvarjalne kuhinje boste odkrili, da lahko sladkost preseže meje običajnega in postane prava umetnost okusa. Pripravite se na razvajanje z najboljšimi čokoladnimi tartufi, ki jih lahko ponudi svet čokoladnih slaščic.
Sestavine za čokoladne tartufe
- 160 ml sladke smetane
- 200 g jedilne čokolade
- 50 g masla
- 2 žlici ruma
- malo večji ščepec soli
- kakav v prahu
Postopek
1Sladko smetano z rumom segrejemo in pazimo da ne zavre.
2V toplo smetano dodamo čokolado, maslo in sol ter počasi z lopatko mešamo, da se čokolada in maslo stopita. Maso damo v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje čez noč, da se ohladi in nekoliko strdi.
3Nato z rokami oblikujemo kroglice nepravilnih oblik in jih sproti valjamo v grenkem kakavu.
Nasveti
Kroglice hranimo v hladilniku in jih postrežemo dobro ohlajene.
Za malo drugačen okus, lahko tartufe valjamo v mletih orehih ali mandljih.
Masi lahko dodajamo različne začimbe, cimet, vaniljo, ingver, muškatni orešček, kar nam je pač všeč.