Dušene sardele

Znam svetuje

Sardele lahko pripravimo na veliko načinov – največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako.

Sestavine

  • 500 g svežih in očiščenih sardel
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 konzervi olupljenih paradižnikov
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej popražimo čebulo, ko se ta zmehča, pa dodamo še česen.

2Takoj ko česen zadiši, dodamo sardele in zalijemo z vinom. Na močnem ognju dušimo nekaj minut, da povre ves alkohol.

3V ponev stresemo še paradižnike v konzervi, ki jih prej narežemo in pretlačimo z vilicami. Začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo in znižamo temperaturo. Dušimo še 15 minut, posujemo s sveže nasekljanim paradižnikom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite