Okusno in nasitno kosilo, pripravljeno v pol ure.
Sestavine
- 250 g jajฤnih rezancev
- 1 ลพlica sezamovega olja
- 2 ลพlici sezamovega olja
- 1 ลพlica naribanega ingverja
- 3 stroki ฤesna
- 200 g brokolija โ ena glava razdeljena na manjลกe cvetove
- 1 korenฤek, narezan na tanke trakove
- 1 rdeฤa paprika, narezana na tanke trakove
- 1 konzervaย bambusovih vrลกiฤkov
- 3 limete – sok
- 90 ml sojine omake
- 2 zvrhani ลพlici rjavega sladkorja
- 1 sesekljan ฤili
Postopek
1Rezance skuhamo v veฤjem loncu z vrelo vodo, ki jo malo posolimo. Kuhamo jih 4 minute, odcedimo, oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja in prelijemo z ลพlico sezamovega olja, da se rezanci ne zlepijo.
2V voku segrejemo 2 ลพlici sezamovega olja in dodamo nariban ingver, nasekljan ฤesen, papriko, korenฤek, bambusove vrลกiฤke in brokoli. Praลพimo nekaj minut, da se zelenjava nekoliko zmehฤa, vendar ostane hrustljava, kar traja okoli 4-5 minut. Z ลพlico poberemo zelenjavo iz voka.
3V vok zlijemo sok limet, dodamo sojino omako, sladkor in, ฤe imamo radi pekoฤe, ลกe en sesekljan ฤili.
4Premeลกamo, dvignemo temperaturo in pustimo, da omaka povre za tretjino, kar traja 2-3 minute. Najprej v omako stresemo kuhane rezance in jih kuhamo 2 minuti, da se segrejejo, nato dodamo ลกe zelenjavo. Stalno meลกamo in duลกimo ลกe dve minuti.
5Rezance prestavimo na kroลพnike in postreลพemo.