Okusno in nasitno kosilo, pripravljeno v pol ure.
Sestavine
- 250 g jajčnih rezancev
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 žlica naribanega ingverja
- 3 stroki česna
- 200 g brokolija – ena glava razdeljena na manjše cvetove
- 1 korenček, narezan na tanke trakove
- 1 rdeča paprika, narezana na tanke trakove
- 1 konzerva bambusovih vršičkov
- 3 limete – sok
- 90 ml sojine omake
- 2 zvrhani žlici rjavega sladkorja
- 1 sesekljan čili
Postopek
1Rezance skuhamo v večjem loncu z vrelo vodo, ki jo malo posolimo. Kuhamo jih 4 minute, odcedimo, oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja in prelijemo z žlico sezamovega olja, da se rezanci ne zlepijo.
2V voku segrejemo 2 žlici sezamovega olja in dodamo nariban ingver, nasekljan česen, papriko, korenček, bambusove vršičke in brokoli. Pražimo nekaj minut, da se zelenjava nekoliko zmehča, vendar ostane hrustljava, kar traja okoli 4-5 minut. Z žlico poberemo zelenjavo iz voka.
3V vok zlijemo sok limet, dodamo sojino omako, sladkor in, če imamo radi pekoče, še en sesekljan čili.
4Premešamo, dvignemo temperaturo in pustimo, da omaka povre za tretjino, kar traja 2-3 minute. Najprej v omako stresemo kuhane rezance in jih kuhamo 2 minuti, da se segrejejo, nato dodamo še zelenjavo. Stalno mešamo in dušimo še dve minuti.
5Rezance prestavimo na krožnike in postrežemo.