Domači ledeni čaj z breskvami in ingverjem

Znam svetuje

Svežina, ki še dolgo ostane v ustih.

Sestavine

  • 1 razkoščičena in narezana breskev
  • 2 vrečki zelenega čaja
  • nastrgan košček svežega ingverja
  • 3 skodelice vroče vode
  • med
  • led

Priprava

1Narezane breskve in čajne vrečke v večjem vrču zalijemo z vročo vodo. Dodamo tudi narezan ingver, ki ga – če v ledenem čaju ne želimo ingverjevih koščkov – nabodemo na lesene palčke, da ga kasneje lažje odstranimo.

2Vse našteto naj se v vreli vodi namaka nekaj minut, nato odstranimo čajne vrečke (in po želji tudi ingver). Ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato naj nekaj ur počiva še v hladilniku. Postrežemo z ledom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite