Svinjski kare v gobovi omaki

Znam svetuje

Jurฤki in svinjski kotleti sestavijo kosilo, po katerem boste polizali ลกe kroลพnik.

Sestavine

  • 4 zrezki iz svinjskega kareja
  • 150 g sveลพih jurฤkov
  • ลกopek sveลพega sesekljanega peterลกilja
  • 2 nasekljani ลกalotki
  • 2 stroka sesekljanega ฤesna
  • 1/2 ลพliฤke sveลพega sesekljanega timijana
  • 1/2 ลพliฤke sveลพega sesekljanega peterลกilja
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl juลกne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g sveลพe naribanega parmezana
  • sol, poper
  • 3 ลพlice oljฤnega olja

Postopek

1Zrezke z obeh strani mali posolimo in popopramo, z ostrim noลพem zareลพemo robove, da se med peko ne zvijejo. V veฤji ponvi segrejemo 2 ลพlici oljฤnega olja in ocvremo zrezke z obeh strani, da lepo zlato porjavijo. Po 4-6 minut na vsaki strani bo dovolj. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2V isto ponev dodamo ลกe ลพlico olja in na njem popraลพimo nasekljano ลกalotko. Ko postekleni, dodamo ลกe narezane in oฤiลกฤene jurฤke. Praลพimo toliko ฤasa, da izhlapi vsa tekoฤina iz gob. Dodamo najprej ฤesen in peterลกilj, praลพimo ลกe dve minuti in zalijemo z belim vinom. Ko povre polovica tekoฤine, dodamo ลกe juลกno osnovo in ฤez minutko ลกe smetano.

3V omako dodamo ลกe timijan, parmezan, sol in poper po okusu in svinjske zrezke, skupaj s tekoฤino, ki se je nabrala v posodi.

4Zmanjลกamo temperaturo na najniลพjo in pustimo, da se zrezki kuhajo v omaki ลกe kakลกnih pet minut.

5Postreลพemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite