Domači bananin puding

Znam svetuje

Enostavna sladica, ki nam bo prijala za zajtrk. Posebej nam bo teknila, če imamo radi banane, puding pa lahko še popestrimo z zdrobljenimi oreščki ali slano karamelo. 

Sestavine

  • 2 zreli banani
  • 30 g sladkorja
  • 35 g koruznega škroba
  • 100 ml sladke smetane
  • 450 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 30 g masla
  • ščepec soli

Postopek

1Banani olupimo, narežemo in pretlačimo v gladek pire (pomagamo si s paličnim mešalnikom ali vilicami).

2Sladkor, škrob in ščepec soli zmešamo v posodi, v kateri bomo puding kuhali. Dodamo rumenjake in sladko smetano ter dobro premešamo, da se znebimo vseh grudic.

3Mešanici dodamo mleko, banani pire in vaniljev ekstrakt, ponovno dobro premešamo, da nastane homogena zmes ter posodo postavimo na zmeren ogenj.

4Kuhamo toliko časa, da puding rahlo zavre in se nekoliko zgosti. Nato odstavimo in vmešamo narezano maslo. Zmes lahko precedimo čez gosto sito, da se znebimo morebitnih grudic. Še vročega nalijemo v poljubne posodice in ohladimo.

5Okrasimo s stepeno sladko smetano, potresemo s cimetom, lahko dodamo še nekaj kolutkov narezane banane in postrežemo.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite