Browniji s konopljinimi proteini

Znam svetuje

S pomočjo tega recepta bomo naredili mehke in okusne brownije. Konopljini proteini k obroku poleg precejšne porcije beljakovin prispevajo tudi zdrave maščobe in vlaknine.
Vsebujejo veliko več vlaknin kot drugi viri rastlinskih beljakovin v prahu. So viri omega-6 in omega-3 maščobnih kislin v idealnem razmerju 3:1, kar blagodejno vpliva na srčnožilni sistem.

Recept vsebuje dve sestavini, ki vsebujeta vse te omenjene lastnosti. Konopljine proteine in konopljina semena, ki jih potresemo po vrhu sladice. Iz konoplje pridobljeni proteini so popolni, kar pomeni, da vsebujejo vseh 9 aminokislin, ki jih mora človek dobiti iz prehrane.

Sestavine

  • 65 g temne čokolade
  • 20 g bele čokolade
  • 140 g zlatega trsnega sladkorja ali drugega
  • 100 g masla
  • 75 g konopljinih proteinov
  • 25 g moke
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • 3 jajca ali 3 žlice zmletih lanenih semen zmešanih z 9 žlicami vode
  • 1 žlico vaniljevega ekstrakta ali praška
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 g konopljinih semen

Priprava

1Pečico segrejeno na 180 °C.

2Stopimo čokolado in maslo. Če nimam občutka in se bojimo, da bomo kaj zasmodili, lahko to storimo drugače. Posodo s čokolado položimo nad vodno kopel.

3Pekač z dimenzijami okrog 25 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko.

4Skledo napolnimo s konopljinimi proteini in moko, kakavom v prahu in pecilnim praškom.

5Zmešamo jajca, sladkor in vaniljo ter nato sem vlijemo še ohlajeno čokolado. Najbolje, da to storimo v treh korakih, ne naenkrat.

6Suhe sestavine dodamo v miks čokolade, jajc in sladkorja. Najprej naredimo to samo s tretjino sestavin. Potem z lopatico zabodemo v sredino in nežno obrnemo polovico sestavin, da so suhe na dnu. Nato skledo obračamo in postopek ponavljamo, dokler ne naredimo kroga. Potem dodamo drugo tretjino sestavin in postopek ponovimo še dvakrat.

7Mešanico zlijemo v pekač in pečemo 25 minut. Ko je pečeno, se sredina ob stresanju ne bi smela zibati.

8Pustimo, da se browniji oladijo in jih nato prestavimo v hladilnik.

9Medtem spečemo konopljina semena v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija. Pridobiti morajo zlato barvo in oddajati orehasto aromo. Pustimo, da se ohladijo. Brownije po vrhu okrasimo s konopljinimi semeni. Razrežemo na želene porcije.

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Število brownijev: 25 do 30

Recept je prispeval Matej Uršič iz konopljazdravi.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite