Sladek cimetov kruh

Znam svetuje

Kruh, ki je dober kot sladica.

Sestavine za sladek cimetov kruh

Testo

  • 400 g gladke moke
  • 7 g suhega kvasa (lahko tudi pol kocke sveลพega)
  • 1 kavna ลพliฤka soli
  • 15 g sladkorja
  • 60 g stopljenega masla
  • 2 jajci
  • 100 ml mlaฤnega mleka
  • 50 ml mlaฤne vode

Premaz in posip

  • 70 g zmehฤanega masla
  • 130 g sladkorja
  • 2 ลพliฤki cimeta

Postopek

1Vse sestavine damo v posodo in jih temeljito pregnetemo, da se gladko poveลพejo. Najlaลพje nam bo, ฤe bomo uporabili kuhinjski robot. Testo nato pokrijemo in pustimo eno uro na toplem, da vzhaja in podvoji volumen.

2Delovni pult pomokamo in testo razvaljamo na 5 mm debeline. Poskusimo dobiti obliko pravokotnika.

3ฤŒez testo premaลพemo maslo, ki smo ga pustili na sobni temperaturi, da se je zmehฤalo in postalo mazljivo. Zmeลกamo sladkor in cimet, na stran damo dve ลพlici meลกanice, ostalo pa potresemo ฤez premaz masla. Z dlanmi meลกanico rahlo pritisnemo, da se lepo prime masla. Nato testo z noลพem razreลพemo na ลกest enakih delov.

4Razrezane dele testa zloลพimo enega na drugega in jih razreลพemo na ลกest enakih delov. Pekaฤ premaลพemo z maslom in vanj enega ob drugega zloลพimo narezano veฤplastno testo. Po vrhu ga posujemo s sladkorjem s cimetom, ki smo ga prej prihranili.
Vklopimo peฤico in jo nastavimo na 200 ยฐC.

5Medtem ko se peฤica segreva, naj testo ลกe malo vzhaja v pekaฤu. Peฤemo 40 minut na 200ยฐC klasiฤne peke. Prvih 30 minut pekaฤ prekrijemo z alu folijo in prepreฤimo, da bi se testo po vrhu preveฤ temno zapeklo. Zadnjih 10 minut peke folijo odstranimo.

6Sladek cimetov kruh v plasteh lahko ponudimo takoj, tekne pa tudi hladen. Maslene soฤne rezine se zlahka trgajo kar z roko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite