Jacket potato – krompir v olupku

Znam svetuje

Hrustljav navzven, mehen navznoter.

Sestavine

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • suh paradiลพnik v olju
  • fiลพol
  • sol
  • poper

Postopek

1Osem srednje velikih krompirjev temeljito operete in obriลกete. Cele, brez da bi jih olupili, poloลพite na naoljen pekaฤ.

2Peฤete jih okoli eno uro  v peฤici, ki ste jo predhodno segreli na 180ยฐC. Vmes z vilico, ki jo neลพno zabodete v meso, preverjate, ฤe so morda ลพe peฤeni, po potrebi jih zalivate s ฤajnimi ลพliฤkami vode.

3Ko so krompirji peฤeni, zareลพete vanje kriลพ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fiลพol z jogurtovim prelivom itd). ฤŒez naribamo sir. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v peฤico, da se je sir stopil.

4Preden postreลพete, nadev pokapljajte z domaฤim oljฤnim oljem, popoprajte in posolite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite