Hrustljav navzven, mehen navznoter.
Sestavine
- 8 srednje velikih krompirjev
- suh paradiลพnik v olju
- fiลพol
- sol
- poper
Postopek
1Osem srednje velikih krompirjev temeljito operete in obriลกete. Cele, brez da bi jih olupili, poloลพite na naoljen pekaฤ.
2Peฤete jih okoli eno uro v peฤici, ki ste jo predhodno segreli na 180ยฐC. Vmes z vilico, ki jo neลพno zabodete v meso, preverjate, ฤe so morda ลพe peฤeni, po potrebi jih zalivate s ฤajnimi ลพliฤkami vode.
3Ko so krompirji peฤeni, zareลพete vanje kriลพ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fiลพol z jogurtovim prelivom itd). ฤez naribamo sir. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v peฤico, da se je sir stopil.
4Preden postreลพete, nadev pokapljajte z domaฤim oljฤnim oljem, popoprajte in posolite.