Palačinke brez glutena

Znam svetuje

Iz samo treh sestavin (in malo soli) spečemo okusne palačinke za zajtrk, postrežemo jih s svežim sadjem in limono.

Sestavine

  • 1 zrela banana
  • 40 g razmeščene mandljeve moke
  • 2 jajci
  • ščepec soli

Postopek

1V skledi pretlačimo banano, najlažje kar z vilicami. Primešamo mandljevo moko, mešamo toliko časa, da nastane gladka krema brez vidnih grudic.

2Jajci vmešamo eno za drugim, na koncu dodamo še ščepec soli.

3Na zmerni temperaturi segrejemo ponev, jo namastimo z maslom ali oljem in nanjo damo 2 veliki žlici testa.

4Pečemo 3 minute na vsaki strani, da se lepo zlato rjavo zapečejo.  Sveže sadje narežemo, pokapljamo z limoninim sokom in z njim obložimo palačinke. Postrežemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite