Ombolo v testu s pikantno omako

Znam svetuje

Ombolo v testu s pikantno omako, odliฤna izbira za vse, ki imate radi pekoฤe.

Sestavine

Testo

  • 500 g mehke bele moke
  • 12 g kvasa
  • ลพliฤka soli
  • ลพliฤka sladkorja
  • 200 ml mlaฤne vode
  • 150 ml mlaฤnega mleka
  • 50 ml oljฤnega olja

Nadev

  • 8 zrezkov svinjskega kareja
  • 8 rezin prลกuta
  • 100 g naribanega edamca
  • 100 g naribanega parmezana
  • 4 mesnati paradiลพniki
  • 1 ลพlica oljฤnega olja
  • ลกฤepec soli

Omaka

  • 2 feferona
  • 2 sesekljani ลกalotki
  • 2 stroka ฤesna
  • 2 dl paradiลพnikove omake
  • 1 ลพlica paradiลพnikove mezge
  • pekoฤa paprika po okusu
  • ลกฤepec soli
  • ลพlica oljฤnega olja

Priprava

1Pripravimo kvasec, mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primeลกamo ลพliฤko sladkorja ter ลพliฤko moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

2Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlaฤno vodo. Testo dobro pregnetemo, toliko ฤasa, da se ne lepi veฤ. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati.

3Ko naraste na dvojno velikost (pribliลพno pol ure), ga pregnetemo in naredimo ลกtiri  ลกtruฤke. Spet jih pokrijemo in pustimo ลกe enkrat vzhajati.

4Ombolo nareลพemo na trakce, malo posolimo in na hitro opeฤemo na oljฤnem olju.

5Vzhajane ลกtruฤke razvaljamo in v vsako poloลพimo najprej dve rezini prลกuta, nato peฤene trakce ombola. ฤŒez meso potresemo 5 dag naribanega (edamca in parmezana) in na tanke rezine narezan paradiลพnik. ล truฤke pred peko ลกe premaลพemo z oljฤnim oljem.

6Peฤemo na 180 ยฐC 45 minut.

7Pripravimo ลกe omako. Na oljฤnem olju najprej popraลพimo ลกalotko, ki jo malo posolimo. Dodamo ฤesen, samo toliko, da zadiลกi, ter oฤiลกฤene in narezane feferone. ฤŒe ne maramo preveฤ pekoฤe hrane, feferonom odstranimo semena in belo koลพico. Prelijemo s paradiลพnikovo omako, dodamo ลกe mezgo in poskusimo. Lahko ลกe malo posolimo in dodamo pekoฤo papriko. Kuhamo do vretja, s paliฤnim meลกalnikom zmiksamo v gladko omako in damo v steklen kozarฤek.

8Postreลพemo k peฤenemu ombolu v testu, kar nam ostane omake, jo shranimo v hladilniku do enega tedna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite