Domače burger štručke

Znam svetuje

Najboljše burger štručke, ki ne smejo manjkati, ko imamo žar piknik.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 40 g masla
  • 15 g soli
  • 15 g sladkorja
  • 3 dcl mlačnega mleka
  • 3 vrečke suhega kvasa (20 g)
  • jajce
  • sezam

Priprava

1V mlačno mleko stresemo suhi kvas in dobro premešamo. Stopimo maslo in mu dodamo sladkor. V posodo stresemo polovico moke, dodamo mleko s kvasom, maslo s sladkorjem, eno jajce in sol.

2Z mešalnikom začnemo mešati, po minuti ali dveh dodamo še preostalo moko. Mešamo še približno pet minut. Nato testo še ročno pregnetemo. Testo damo v posodo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

3Testo položimo na pomokano površino in rahlo oblikujemo v klobaso. Razrežemo na primerne koščke in iz njih oblikujemo štručke. Te ponovno pokrijemo in pustimo stati še pol ure. Nato jih premažemo z jajcem, posipamo s sezamom in postavimo v pečico za 15 do 20 minut na 200 °C. V pečico postavimo še posodo z vodo.

4Štručke so pečene takoj, ko dobijo lepo zlato rjavo barvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite