Zelenjavna pita

Znam svetuje

Zelenjavna pita, ki ni samo dobra, ampak tudi lepa. Krhko testo, narezana zelenjava, ki jo polagamo v obliki spirale, jajca in sir so kombinacija, ki vedno navduลกi.

Sestavine

  • krhko testo
  • 3 veฤji korenฤki
  • 2 buฤki
  • 1 ฤebula
  • 1 jajฤevec
  • 1 mocarela
  • 50 g sveลพe naribanega parmezana
  • 4 jajca
  • 1 lonฤek kisle smetane
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Krhko testo lahko kupimo ali pripravimo po tem receptu. Jajฤevec po dolลพini nareลพemo, posolimo in pustimo pol ure na cedilu, da spusti vodo. Nato ga oplaknemo pod hladno vodo in osuลกimo s papirnatimi brisaฤkami. Tako prepreฤimo, da bi v piti grenil.

2Buฤki operemo in nareลพemo na tanke rezine, korenฤek ostrgamo in po dolลพini nareลพemo na tanke rezine, ฤebulo olupimo in nasekljamo. Mocarelo nareลพemo na tanke rezine.

3Peฤico segrejemo na 180ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem ali dobro namastimo z maslom.

4Testo razvaljamo na pribliลพno ยฝ cm debelo in ga razporedimo v pekaฤ za pite.

5Dno nekajkrat prebodemo z vilicami in potresemo z nasekljano ฤebulo. Po njej razporedimo rezine mocarele.

6Nato zaฤnemo zlagati rezine zelenjave, zaฤnemo pri zunanjemu obodu. Zaฤnemo z jajฤevcem, nadaljujemo s korenฤkom, sledi buฤka in spet jajฤevec. Zlagamo toliko krat, da zapolnimo pekaฤ.

7V skledi razลพvrkljamo jajca, kislo smetano, parmezan, sol in poper. Zmes vlijemo na zelenjavno pito, pri tem se potrudimo, da zapolnimo vse luknjice.

8Peฤemo 30 minut, peฤeno pito malo ohladimo in postreลพemo.

Nasvet

9Med plasti zelenjave lahko dodamo tudi rezine ลกunke ali kuhanega prลกuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite