Zapečen krompir z bučkami

Znam svetuje

Krompir z bučkami, zapečen v pečici, je nekaj, kar ceni prav vsak gurman.

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 500 g bučk
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 g sira – edamca
  • 100 g parmezana
  • šopek sveže bazilike
  • 2 vejici rožmarina
  • žlička soli
  • olje

Postopek

1Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Bučke operemo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje. Bučke nasolimo in pustimo 10 minut, da spustijo malo vode. V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo bučke.

2Baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo in v posodi zmešamo s smetano za kuhanje.

3Po plasteh zlagamo v pekač. Ena plast krompirjevih kolobarjev, ki jih malo posolimo, zalijemo s smetano z začimbami, potresemo s sirom in parmezanom, ena plast bučk, zalijemo s smetano in potresemo s sirom, spet krompir … ponavljamo toliko časa, da uporabimo vse sestavine. Na vrhu polijemo s smetano in potresemo s parmezanom.

4Pečemo pol ure na 220°C in imamo odlično prilogo k mesu na žaru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite