Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se družijo paprike, paradižniki in jajca.
Sestavine
- 4 paprike
- 4 zreli paradižniki
- 4 jajca
- 2 mladi čebuli
- vejico svežega peteršilja
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
1Čebuli sesekljamo z zelenimi deli vred, v večji ponvi jo popražimo na oljčnem olju. Malo jo posolimo, da se hitreje zmehča. Papriko in paradižnik narežemo na majhne koščke. Dodamo k čebuli in dušimo toliko časa, da izhlapi vsa voda, ki jo spusti zelenjava.
2V skodelici razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo sol in poper.
3Peteršilj drobno nasekljamo. Zelenjavo umaknemo na rob ponve in vanjo zlijemo razžvrkljana jajca. Jajca mešamo, dokler ne zakrknejo, nato jih zmešamo z zelenjavo, posujemo še s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s kruhom.