Nadevan pečen krompir z gobami

Znam svetuje

Če imate radi pečen krompir, obstaja veliko načinov, s čim ga napolniti in tale z jurčki in sirom je brez dvoma eden boljših.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 150 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g svežih jurčkov
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • 300 g naribanega sira – edamca
  • 2 stroka česna
  • šopek svežega peteršilja

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200°C. Krompir dobro operemo, postavimo na pekač in pečemo približno eno uro, dokler ni mehek.

2Gobe očistimo in narežemo na majhne koščke. Česen olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje in 50 g masla. Gobe stresemo v ponev in na zmerno močnem ognju dušimo 5-7 minut, občasno premešamo. Začinimo s soljo in poprom, zalijemo s smetano za kuhanje, stalno mešamo in pustimo vreti, dokler ne povre večina tekočine. Odstavimo z ognja.

3Pečen krompir vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladi in ga prerežemo po dolžini. Izdolbemo ga tako, da ostane približno 1,5 cm debela skorja.

4V vsako polovico krompirja damo najprej košček masla, 1 žlico naribanega sira in ¼ gobic. Po vrhu posujemo preostali sir.

5Krompir damo nazaj v pečico in pečemo še 5-7 minut, da se sir lepo stopi. Postrežemo takoj z veliko skledo solate.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite