Testenine v kremni lososovi omaki

Znam svetuje

ฤŒe ลกe sami pripravite rezance, je to vrhunska predjed, oziroma uvod v prazniฤno veฤerjo.

Sestavine

  • 400 g rezancev
  • 200 g dimljenega lososa
  • 2 ลกalotki
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 neลกkropljena pomaranฤa
  • sol in poper po okusu
  • ลกopek sveลพega peterลกilja

Postopek

1Pristavimo velik lonec z vodo in jo posolimo. Velja pravilo, na 100 g testenin potrebujemo liter vode in ยผ ลพliฤke soli. Skuhamo testenine po navodilih z embalaลพe, ฤe smo pripravili domaฤe, bo dovolj dve minuti.

2V veฤji ponvi segrejemo olje in na njem pocvremo sesekljano ลกalotko. Dodamo na kocke narezan losos, solimo, popramo in nekaj minut duลกimo na zmerni temperaturi.

3Poviลกamo temperaturo, zalijemo z belim vinom in sokom ene pomaranฤe. Kuhamo, dokler ne povre veฤina tekoฤine, nato zalijemo s sladko smetano, potresemo z eno ลพlico naribane pomaranฤne lupinice in kuhamo ลกe tri minutke.

4Testenine odcedimo in stresemo v ponev, dobro premeลกamo in razdelimo na kroลพnike. Potresemo ลกe s sveลพim, nasekljanim peterลกiljem in takoj postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite