ฤe ลกe sami pripravite rezance, je to vrhunska predjed, oziroma uvod v prazniฤno veฤerjo.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 200 g dimljenega lososa
- 2 ลกalotki
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- 0,5 dl suhega belega vina
- 200 ml sladke smetane
- 1 neลกkropljena pomaranฤa
- sol in poper po okusu
- ลกopek sveลพega peterลกilja
Postopek
1Pristavimo velik lonec z vodo in jo posolimo. Velja pravilo, na 100 g testenin potrebujemo liter vode in ยผ ลพliฤke soli. Skuhamo testenine po navodilih z embalaลพe, ฤe smo pripravili domaฤe, bo dovolj dve minuti.
2V veฤji ponvi segrejemo olje in na njem pocvremo sesekljano ลกalotko. Dodamo na kocke narezan losos, solimo, popramo in nekaj minut duลกimo na zmerni temperaturi.
3Poviลกamo temperaturo, zalijemo z belim vinom in sokom ene pomaranฤe. Kuhamo, dokler ne povre veฤina tekoฤine, nato zalijemo s sladko smetano, potresemo z eno ลพlico naribane pomaranฤne lupinice in kuhamo ลกe tri minutke.
4Testenine odcedimo in stresemo v ponev, dobro premeลกamo in razdelimo na kroลพnike. Potresemo ลกe s sveลพim, nasekljanim peterลกiljem in takoj postreลพemo.