Špageti s piščancem in jajci

Znam svetuje

Ko ne vemo, kaj bi skuhali, nas največkrat rešuje pašta. Res jo pripravljamo na veliko načinov, včasih pa vseeno zmanjka idej. Naš predlog je tale – s piščancem, zelenjavo in jajci.

Sestavine

  • 300 g špagetov
  • 300 g piščančjih prsi
  • 3 jajca
  • 2 korenčka
  • 1 zelena paprika
  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1 žlica sojine omake

Postopek

1Piščančje prsi operemo, osušimo s papirnato brisačko in jih narežemo na majhne koščke. Začinimo jih s soljo in na večji ponvi, v kateri smo segreli eno žlico oljčnega olja, popečemo z vseh strani. Vzamemo iz ponve in shranimo na toplem.

2Jajca razžvrkljamo s ščepcem soli in jih popečemo na ponvi. Popečena odstranimo iz ponve in shranimo k piščancu.

3V isto ponev, kjer smo pekli piščanca, vlijemo še žlico olja in na njem popražimo nasekljano čebulo. Ko ta postekleni, dodamo ostrgan in na tanke trakove narezan korenček, čez nekaj minut, ko se korenček zmehča, pa še na trakce narezano papriko in nasekljan česen. Med mešanjem dušimo še približno pet minut.

4Špagete skuhamo v osoljenem kropu po navodilih z embalaže, skuhamo jih al dente.

5V ponev z zelenjavo stresemo špagete, dodamo pečenega piščanca in jajca, pokapljamo s sojino omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Če se nam testenine zdijo presuhe, jim dodamo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite